搜索
熱搜: 活動 交友 discuz

廖啟智夫婦、莊思敏、李力持齊齊反佔中

5萬

論壇元老

是日熱鬧非常。「山雞」政協陳小春、愛心藝員馬蹄露都先後表態反佔中(之前仲有個彈弓手收番篇文、同樣係反佔中嘅吳家樂),另外仲有俾高志森封為「香港的女兒」嘅馮寶寶、李力持及廖啟智同太太陳敏兒等等,都係反佔中藝人。

依家,又添一員,佢叫莊思敏。方才佢喺微博同ig貼出反佔中聯盟嘅宣傳單張,寫道:「和平爭取。」微博暫時得一個回應,就係:「反普選反佔中就真。」ig嘅留言較多,大部份都係呢句:「dislike.」也有人留言道:「不知所謂的所謂明星。」、「sorry!!Very Dislike!!!」、「You are crazy,你咁想和平咪返大陸囉,香港唔啱你呀,無恥,博出位咩,有病!」、「莊小姐,你估孫中山好和平?你估馬丁路德金好和平?莊小姐,你面對嘅係共產黨丫!」

莊思敏都有回應,佢反問:「點解唔想和平爭取?暴力最後傷害到市民。」、「和平有問題嗎?」、「暴力最後市民受害」、「你喜歡暴力?」、「想香港好都係賣香港?我只係覺得要成熟地爭取啫。咁搞到香港亂,經濟差,失業率高就係愛香港?」

而自認「香港爸爸」嘅李力持亦繼續於fb發功,寫道:
「大力全力支持!
大力支持香港!
大力支持警察!
大力支持嚴正!
大力支持執法!
大力-大力支持香港警察嚴正執法!」

蘋果日報

論壇元老

交心,交心……
路見不平,拔蕉相助……

論壇元老

大家想想, 為甚麼最近那麼多香港影藝界出嚟反佔中 ?

禁止發言

禁止訪問

1萬

禁止發言

禁止訪問

1萬

論壇元老

YWKP4466 發表於 2014-7-22 10:34
大家想想, 為甚麼最近那麼多香港影藝界出嚟反佔中 ?

䀹住大陸個市場, 睇準時機, 拿拿臨出嚟狂跳忠字舞囉

高級會員

阿爺吹雞全部跪低
呢堆二打六,唔夠錢退休,所以一定要交心舔

1萬

論壇元老

藝人基本上係受惠最大一群,有咁嘅睇法一啲都唔奇。不過香港演藝一池死水,咪又係多得支持一台獨大嘅共產黨。

最難明係點會仲有人相信循序漸進,十七年進過一條毛咩,呢啲人真係活响夢境入面。畀地產霸權官商勾結殘害,仲以既得利益者自居,幫助維穩。畀人呃足十七年,仲係懵乘乘,十七歲夠入大學啦,仲未瞓醒。