搜索
熱搜: 活動 交友 discuz

馬前馬後。砲來砲往

1萬

論壇元老

先解釋一下標題,再轉入正題吧︰
馬前砲 = 賽前的空想揣測
馬後砲 = 賽後的穿鐅附會

今天剛買了 白玉凱旋,原因有三︰
1.有 田泰安 不用令人覺得有疑點,其實改用 柏寶 更証明出擊的決心與狠心﹗
2.刻意拉來一隻 大地王者 加入此場,目的只是分散公眾的注意而矣;
3.本身是一隻 “打壞馬” ,紐西蘭馬 3 歲只跑得 2 場,4 歲下半季2月才開始跑,馬會公佈 “血液有問題”
     有咩問題呢﹖究竟係血液濃度有問題﹖定話係血液流動速度有問題呢﹖總之聽起嚟就非常恐怖﹗
     既然上季有走勢,今季又受操,唔搏有鬼咩﹗

1萬

論壇元老

先貼一張 白玉凱旋 的飛買個保險先
0478        21-09-2014
10:25        沙田
星期日        獨贏        4 場    6 白玉凱旋 $80

$80.00        $912.00
0479        21-09-2014
10:25        沙田
星期日        位置        4 場    6 白玉凱旋 $320

$320.00        $1,136.00
0500        21-09-2014
14:29        沙田
星期日        獨贏        4 場    6 白玉凱旋 $50

$50.00        $570.00
0501        21-09-2014
14:29        沙田
星期日        位置        4 場    6 白玉凱旋 $200

$200.00        $710.00

1萬

論壇元老

關於 白玉凱旋 的馬後砲

最後獨贏由 6 倍升至 11 倍,位置由 2.6 升至 3.5 倍,証明幕後開跑前 2 分鐘已完全停止再投注,點解﹖
梗係連自已都係﹣﹣﹣只有決心,並無信心啦
從沿途走勢看,柏寶 跑得好小心,可以說全無跑錯,但直路上已用了九分半力(都幾盡吓)
只跑贏一隻狀態得八九成的 藍色海灣,真係唔算叻﹗
白玉凱旋 這隻 “打壞馬” 有冇命再跑下次,真是天䁱得了﹗

1萬

版主

{!----}
捉到白玉,今日應該凱旋。
絕對同意你嘅分析,正因為佢係一隻打壞馬,所以唔要。
真係估唔到其他馬會咁差,包括埋一尐質新馬。

金牌會員

精彩!!

論壇元老

今賽經歷......馬前戶口有$,馬後戶口冇$

金牌會員

多謝分享

1萬

論壇元老

細個時亞爸同我講︰賭錢唔買過關,俾你贏十次都無用﹗

捉到白玉,今日應該凱旋。

多謝 講古兄 的祝賀,噚日贏了二仟蚊;
不過我真係有聽亞爸話,買咗過開㗎。
0468        21-09-2014
10:22        沙田
星期日        過關 獨贏及位置
2X3        4 場    6 白玉凱旋
9 場    9 世界都市 $20

$160.00        $299.00
0474        21-09-2014
10:24        沙田
星期日        過關 連贏位置Q
2X3        4 場    6 白玉凱旋 + 9 藍色海灣
9 場    9 世界都市 + 11 歡笑多多 $10

$80.00        $364.50
0475        21-09-2014
10:24        沙田
星期日        過關 位置Q
2X3        4 場    6 白玉凱旋 + 9 藍色海灣
9 場    9 世界都市 + 11 歡笑多多 $10

$30.00        $87.50

由於過關失敗,所以我要向某人開跑﹗

1萬

論壇元老

容天鵬先生,潘頓已經把你的內褲拉了一半出來啦﹗

容先生睇你眼仔大大,斯文靚仔,仲以為你係 “正義人仕”,原來﹣﹣﹣﹣﹣﹣
上星期一睇完報名表,見到你隻 世界都市 有報名出賽 1200 米,諗著你配硬 賴維銘 去搏命㖭。
點知星期五馬會公佈,騎師 潘頓 未能符合負磅規定,要改配 賴維銘 出賽;
咩嘢話﹣﹣﹣你到底想攪邊科呀﹗

咁你即係想開 AB 餐啫︰
A 餐︰今季潘頓幫你開咗齋,既然開聲索騎,唯有飛起一手操練的 賴維銘 吧。
B 餐︰呢隻 世界都市 上季一出即勝都係 賴維銘 騎啦,跟著再用 潘頓、韋達、巫斯義、莫雷拉 全部都跑到三甲不入,
          季尾果場係用 布文 贏㗎,你唔係同我講 布文 騎功叻過 ﹣﹣﹣ 潘頓、韋達、巫斯義、莫雷拉  嘛
咁你到底係︰好人食 A 餐,定係賤人食 B 餐呀﹗
星期五果晚,我真係好想打電話俾你,問你想食乜﹖
最後我同自己講,跑完咪知道囉,駛乜問啫﹗
但係今晚,我還是要問一句︰容天鵬先生,你幾時開始學壞㗎﹖

禁止發言