搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: stevenagain

馬前馬後。砲來砲往

1萬

論壇元老

用一問一答的方法,去解開 “隔夜賠率” 的神秘面紗 ﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣

1. 要解題,先要點出問題的重點 (咁要改成 “隔夜賠率的異動” 才貼題 )
2.  “異動“ 係人都知點解啦,臨場閘前最後落飛,就真係 “異動” 喇 !
3.  不過閘前落飛 “異動” 得番一分鐘,你想跟都跟唔切,擺明就係唔想益你啦。
4. 咁點解隔夜賠率的 “異動” 又俾足 24 小時你睇呢 ? 唔通賣大包咁好死 ?
5. 閘前落飛,最少都要一二百萬,先有少少嘢睇,咁隔夜飛要幾多錢,先有異動睇得出呢 ?

我地宜家開始劃一條線,係下午 3 點鐘度,
即是隔夜飛開賣後的 3 個鐘 (點解劃係依度 ?)
待續 ﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣(因為要聽 蕭遙遊)

1萬

論壇元老

stevenagain 發表於 2014-10-30 13:19
呀 ! 頭先出漏咗張食譜,宜家補番 -----------------------------

"餐肉炒小唐菜"

你碟嘢明顯係菜同肉分開炒,唔係「亂炒」。

1萬

論壇元老

冰河兄,果然眼光銳利,俾你踼爆咗我講大話 ---------------

你碟嘢明顯係菜同肉分開炒,唔係「亂炒」。

我唯有用 "哈哈哈" 來遮醜啦 ! 哈哈哈哈哈哈 -----------------

坦白講,我開始時真係諗住亂炒一通的,但到真正郁手嘅時候,
我又會抵唔住頸,分開一步一步嚟做 ( 咁樣翻兜解釋,你接唔接受呢 ? )

1萬

論壇元老

{!----}
stevenagain 發表於 2014-10-31 11:29
冰河兄,果然眼光銳利,俾你踼爆咗我講大話 ---------------

冇問題,好食就得啦。

1萬

論壇元老

6. 因為我哋要將,下午 3 點鐘以後的賠率資料 ﹣﹣﹣全部揼咗佢
7. 你無聽錯,係揼咗佢,因為無參考價值的數據,即係垃圾 (盞睇壞腦)
8. 只保留隔夜飛開賣後的 3 個鐘的數據已足夠 (這個範圍比較適合初學者)
9. 而我自已通常條定位線,會劃係下午 2 點鐘度 (這個範圍,先至係精華所在)
10. 宜家賠率數據,已分成了兩嚿〔1嚿係 兩 個鐘〕〔1嚿係 十 個鐘(以當天半夜12點算)〕
11.  兩 個鐘嗰嚿的 WP 總彩池,場場唔同 (由最少 10 萬的尾場,到最多 20 萬的 三T 場合)
12. 十 個鐘嗰嚿的 WP 總彩池,每小時也在 “複式” 增長 (到最後場場都 100 幾拾萬)
13. 咁點解要揼咗 10 個鐘

1萬

論壇元老

13. 咁點解要揼咗 10 個鐘嗰嚿呢?我打一個比喻 ﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣

假設有 “異動” 的隔夜飛,以每小時 1﹣2 萬投入彩池

兩 個鐘嗰嚿 = A (一杯水)
十 個鐘嗰嚿 = B (一個注滿水的 50 米泳池)
有異動的隔夜飛 = M (兩三滴黑色墨水)

大家想像一下︰

M+A (梗係盲嘅都睇到成杯水黑晒啦)
M+B  (梗係用放大鏡照勻,都搵唔到嗰兩三湇墨水啦)

咁!到底邊啲人會提前一日去買隔飛呢?(呢嗰真係好重要)
明天再續 ﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣

1萬

論壇元老

頭先篇文斷開咗,唯有再貼多一次,咁樣會易睇啲。

6. 因為我哋要將,下午 3 點鐘以後的賠率資料 ﹣﹣﹣全部揼咗佢
7. 你無聽錯,係揼咗佢,因為無參考價值的數據,即係垃圾 (盞睇壞腦)
8. 只保留隔夜飛開賣後的 3 個鐘的數據已足夠 (這個範圍比較適合初學者)
9. 而我自已通常條定位線,會劃係下午 2 點鐘度 (這個範圍,先至係精華所在)
10. 宜家賠率數據,已分成了兩嚿〔1嚿係 兩 個鐘〕〔1嚿係 十 個鐘(以當天半夜12點算)〕
11.  兩 個鐘嗰嚿的 WP 總彩池,場場唔同 (由最少 10 萬的尾場,到最多 20 萬的 三T 場合)
12. 十 個鐘嗰嚿的 WP 總彩池,每小時也在 “複式” 增長 (到最後場場都 100 幾拾萬)
13. 咁點解要揼咗 10 個鐘嗰嚿呢?我打一個比喻 ﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣

假設有 “異動” 的隔夜飛,以每小時 1﹣2 萬投入彩池

兩 個鐘嗰嚿 = A (一杯水)
十 個鐘嗰嚿 = B (一個注滿水的 50 米泳池)
有異動的隔夜飛 = M (兩三滴黑色墨水)

大家想像一下︰

M+A (梗係盲嘅都睇到成杯水黑晒啦)
M+B  (梗係用放大鏡照勻,都搵唔到嗰兩三湇墨水啦)

咁!到底邊啲人會提前一日去買隔飛呢?(呢嗰真係好重要)
明天再續 ﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣

1萬

論壇元老

今日中午 12 點,隔夜賠率,就開始賣飛 --------------

有興趣嘅,不妨觀察一下,睇睇有冇著數 ( 我冇叫你去買,只叫你去睇咋 )
宜家列出幾條操作指引︰

1. 先鎖定,你自己聽日要買嗰兩三隻馬 ( 否則你場場去 check 真係痴線都有份 )
2. 只需要係 1點、1點半、2點,上網各 check 一次就喇。
3. 只看 W & P 的賠率及當場的 W & P 各自的總投注額即可。
4. 嗱 ! 你自己打算要買嘅馬,其實你心中已大概有一個合理推測賠率。
5. 如發覺賠率,應冷不冷,應熱不熱 ( 咁咪有參考價值囉 )
例如︰
"歡欣滿載" 在沙田 075 場 1800 米賽事跑第二,再到 快活谷 104 場 1800 米賽事,
隔夜飛原應是大熱門,但 W 竟然有 5-6 倍,P 仲離譜有 29 元 (呢個 29 元實在太冷落)
即係有 "好多人" 都一致唔睇好啦,所以當日我也決定 "縮沙" 唔買,
而轉去買 "喜相逄" ( 不過都係 "送死" )
大家可以睇翻 41# 嗰段貼文 ( 呢啲咪 馬後砲 囉 )

6. 即係有一條 "鐵的定律" 你想要買嘅馬,如果冇飛的話 ( 真係要停一停,諗一諗 )

論壇元老

咁很覆集嘅,借把刀仔用吓算啦!

1萬

論壇元老

stevenagain 發表於 2014-11-1 00:05
頭先篇文斷開咗,唯有再貼多一次,咁樣會易睇啲。

到底邊啲人會提前一日去買隔飛呢?

真係諗唔到。以前只有排隊買飛嘅年代,跑馬日唔得閒就只能早一日買,而家賭馬咁方便,點解要咁早買?

有人話馬房中人唔方便喺場內投注,所以早一日偷偷買定,唔俾老細知,亦唔會俾馬會捉到,但係今時今日買馬仲駛自己郁手咩?仲有你一早買咗,老細臨場改變戰略咪仆街?

仲有劃走開飛 3 個鐘後嘅賠率,即係話呢啲古惑飛係頭 3 個鐘落,如果有心搵食,點解唔分開幾次,不動聲色咁逐啲滲落去?而係一開始咁大注引人注目?