搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: stevenagain

馬前馬後。砲來砲往

1萬

論壇元老

奸仔李,的末日時光︰

看昨晚李易達勝出南莊加寶後仍神態凝重,
可能此駒已是練者從練生涯的最後一場頭馬了。

所謂人衰多姿整,奸仔李縱使改變髮型,求神
拜佛,看來也難逃一劫(真係恭喜晒佢咯)

縱觀星期天刹科日參賽馬匹,來去只有
勝力導航(可惜1400 米路程,非其專長)
有衝勁(馬是大超級,可惜狀態尚差二綫)
如要出生天,定要(各方)全力相助也。

退一步,今次能大難不死,但廐內可用兵源
已消耗殆盡,來季只是死路一條(能續命,也是徒然)

但話得說回來,以上二只馬匹,投注其一注 2 串 3
或會有送奸人一程的妙用哩。

論壇元老

stevenagain 發表於 2018-7-12 14:17
奸仔李,的末日時光︰

堅哥,午安,

剛very遠遊回來數天趕埋齋。你 唔得咁講話奸仔李。
馬圈就是鬥奸的場地。況且,現今香港唔奸唔得金腰帶。
所以從另一角度睇,李易達可能唔夠奸至落得此般田地。
雖則柏宝綸李已不存在多時,而柏宝下季亦他走。
還是希望你口中的奸仔李能多勝兩場光荣地續牌。
否則下季我又小條李鄭、李賀同李摩嘅米路。
昨晚第五場我都破戒捧佢場呢。
賽前睇好梁家俊搭蔡明紹。串咗两人四串十五,兼上下其手。
雖然冇有中正一正,但Qs同四仔s勉强夠二人两星期旅費.
(Sorry,慣咗有屎尿屁,点都要認一番)。

最後還得要多謝柏宝臨走前送我一條死熱單Q。不枉我趕返嚟捧你場。

Screenshot - 12_7_2018 , 3_46_56 PM.jpg
Screenshot - 12_7_2018 , 3_40_28 PM.jpg

1萬

論壇元老

Nong 發表於 2018-7-12 15:54
堅哥,午安,

剛very遠遊回來數天趕埋齋。你 唔得咁講話奸仔李。

郎兄,

你果然離晒譜,第五場 Q 全中
(我只執咗少少 Win 咋,陰公 !)

奸仔達,係抵㗎,佢唔係衰在唔夠奸,
只係衰在懶啫,本身已經唔夠料,但時來運轉,
大佬希斯連個牌都送埋俾佢,可惜真係爛泥扶唔上乜啦。

今年走,會好睇一啲,如果出年先出局,
睇怕會受盡白眼,神憎鬼厭噃。

1萬

論壇元老

{!----}
騙術奇談 第 8 場

【7 幸福分享】
上仗大勝而回(久未出頭馬,大勝反而是大忌)

【8 跳出香港】
連勝兩仗有餘未盡(其實甚盡,今仗戰意極度成疑)

【10 喜裝寶】
英愛馬已復水土,上仗谷草走勢甚為溫柔。
(此場方告担票,大摩不拼何待)

綜合提供:10 Win Q 拖 6 一票已足

2018-07-15 第 8 場.png

1萬

版主

命懸一線練馬師,告大力要贏四 win,嗰尐馬真係抆尐。
奸仔達至少有兩隻可爭勝,機會更係大過大力哥。
因為格局係兩個只能活一個,有成五場馬對碰,一方絕處逢生,即係對方永不超生。

如果貢啱,奸仔一 win,大告四 win,真係唔信做馬都唔得。

1萬

版主

兩條茂利練馬師,最終冇牌收場。
臨走,又唔帶挈小弟執返多少,真係抵鳩死。
好彩靠青山賭館,都搵到餐飯食。

1萬

論壇元老

陳破空 語出驚人:

這位 89 年在廣州啟動民主運動,與北京
天安門運動互相呼應的知識份子,經歷了四年
牢獄之災,最後在 96 年流亡海外,但人在異
邦仍心懷國事,今晚在其節目,提出了一些震
撼性話題:

1. 習近平經不起內外交困,加上黨內鬥爭白熱
    化,從 7 月 29 日回國後開始病倒。

2. 北載河會議期間,習主席從未公開露面,但
    主席的「零號別墅」卻燈火通明通宵達旦,
    其間人員進出頻䌓,氣氛之緊前所未有。

3. 習近平找了黨內重量級人物,在會議其間向
    眾人開火咆吼,直指主席尊嚴決不能冒犯。
  (主席未能出席會議,找人替代逐令人心惶恐)

4. 今年國內洪災猛烈災情嚴重,但國家領導人
    竟然沒有按慣例親身視察災情,可能是黨內
    鬥爭之烈,已到達無法兼顧民生事務。

5. 奇怪地,解放軍今年極少參予救洪任務,就
    是有出動救災,換來的卻是民眾的憤慨和指
    罵。因為時至今日,軍隊仍然使用原始的人
    手救災搶險辦法。(平日中共吹噓的軍事現
    代化,卻無影無踪)看到人民子弟兵,救災
    後只能吃上冷水饅頭來充飢,國家連年增加
    的軍費,到㡳又入了誰人的口袋?

6. 現年 92 歲的馬來西亞總理馬哈蒂爾,原定
    8 月 11 日來華訪問,現應中共要求把日期
    推遲至 17 號來訪。年青的習主席,是否身
    體真的出了大問題?到時自會水落石出了。

7. 袁世凱不理反對自立為帝,結果受到內外交
    困一病不起,最終賠上了自己性命,中國也
    因而進入軍閥割據的亂局。但能力相去甚遠
    的習主席,恐怕結局更為慘烈。

凡此種種,我等星斗小民,又如何自處呢?
(倒不如明天在股票市場,買其先升後跌可也!)

1萬

版主

stevenagain 發表於 2018-8-15 01:17
陳破空 語出驚人:

小脹大回,熊仔最實際。

1萬

論壇元老

美麗的中國人

他們善良,仁慈,以愛包容,可惜他們
只是大國內的一小撮。在政治壓逼的土壤裡,
他們仍舊努往上爬,總有一天,會衝出污泥,
去迎接那燦爛的陽光。

老外遊中國之兩個我

1萬

版主

各位 1137 嘅鐵粉有好消息罅,維基王話現在,接一單,賺一單。